Waar ligt La Grande Motte?

De «piramidestad» La Grande Motte is een ideale bestemming om te gaan wandelen, fietsen, watersporten, golfen of tennissen. Maar zeker ook om te zwemmen aan de fijne stranden of te flaneren aan de boulevard. Zie La Grande Motte voor meer informatie over La Grande Motte. De stad draagt het ecolabel Pavillon Bleu d'Europe voor zijn haven en de kwaliteit van zijn zwemwater. La Grande-Motte is door de ligging, niet ver van Montpellier, Nîmes en de Camargue, een prima uitvalsbasis om het Romeinse Gallië, de Provence en het achterland te gaan ontdekken. Daarnaast heeft La Grande Motte in 2010 ook de label Villes Fleuris (3 bloemen) verkregen voor zijn vele groene parken en wandelpaden.

Coördinaten: Zie perfecte ligging en luchtfoto via satelliet
Google Earth: 43°34'20.09"N,4° 6'16.91"E "

Hoe geraak ik er?

Met de auto

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal km vanuit Kortrijk.

Van Kortrijk naar... Afstand
Arras 70 km
Reims 230 km
Troyes 355 km
Dijon 520 km
Lyon 720 km
Valence 800 km
Orange 910 km
Nîmes 958 km
La Grande Motte 1013 km

Met de trein

Door de talloze investeringen van de voorbij tien jaar is het nu mogelijk om in amper 5u van het Noorden naar het uiterste Zuiden van Frankrijk te sporen.

Om van kortingen te kunnen genieten is het belangrijk tijdig te reserveren - liefst 3 maanden op voorhand. Dat kan nu ook online op de SNCF-website.

De beste verbinding voor La Grande Motte is het traject Brussel-Lille-Montpellier. Vanuit Montpellier rijden regelmatig lijnbussen die je naar La Grande Motte (23km) brengen.

De volgende link beschrijft heel duidelijk de verbinding vanaf het TGV station in Montpellier tot de residentie Green Village in La Grande Motte. Klik hier

Met het vliegtuig

Door de low cost prijzen van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair is het vliegen naar Zuid Frankrijk zeer voordelig.

Vanuit Charleroi wordt je overgevlogen naar Montpellier of Nîmes. De luchthaven van Montpellier ligt op 13km en Nîmes op 42km van La Grande Motte.
Georges Cools, mijn mederwerker ter plaatse, kan je komen afhalen en terugbrengen voor 25 euro van en naar Montpellier of 45 euro van en naar Nimes.

U kan ook een wagen huren aan de luchthaven. De goedkoopste oplossing is die wagen te reserveren via de website van Ryanair. Dit is goedkoper dan rechtstreeks te reserveren.

Een taxi van de luchthaven van Montpellier naar La Grande Motte kost 42 euro.